Monday, September 21, 2009

အာလူးကို ပံုမွန္စားသံုးေပးပါလွ်င္ ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္းေရာဂါ ကာကြယ္ႏိုင္ဟုဆို

အာလူးကို ပံုမွန္ စားသံုးေပးပါက ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္းေရာဂါႏွင့္ ကင္ဆာေရာဂါ အခ်ိဳ႕ ျဖစ္ပြားႏိုင္မႈမွ ႀကိဳတင္ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေၾကာင္း အေမရိကန္ ေဆးသိပၸံပညာရွင္မ်ား၏ သုေတသနျပဳခ်က္ အသစ္တစ္ရပ္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။
ပါ၀င္
အာလူးတြင္ ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္ ဘီ-၆၊ ေကာ့ပါး၊ ပိုတက္ဆီယမ္၊ မဂၢနီးစ္ႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္မ်ား ပါ၀င္သည္။ ထို႔အျပင္ ပါတာတင္ကဲ့သို႔ေသာ ဓာတ္မ်ားပါရွိုသျဖင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာမ်ား သန္စြမ္းမႈကို အေထာက္အကူျပဳႏိုင္စြမ္း ရွိသည္ဟုဆို၏။
ပံ့ပိုးေပးႏိုင္
အာလူးတြင္ ပါ၀င္ေသာ ဓာတ္ေပါင္းက ေသြးလည္ပတ္စီးဆင္းမႈကို ေကာင္းမြန္ေစရန္ႏွင့္ ေသြးေပါင္ျမင့္ တက္မႈကို ေလွ်ာ့က်ေစရန္ ပံ့ပိုးေပးႏိုင္ေၾကာင္း၊ တစ္ဖန္ ေဖာလစ္အက္စစ္ကဲ့သို႔ေသာဓာတ္မ်ားပါရွိသျဖင့္ ေသြးအားေကာင္းမြန္ေစေၾကာင္း ၎တို႔၏ သုေတသနျပဳခ်က္တြင္ ဆက္လက္ေဖာ္ျပထားသည္။
အၾကံျပဳ
အာလူးကို ပံုမွန္စားသံုးသူမ်ားသည္ ႏွလံုးေသြးေၾကာက်ဥ္း ေရာဂါအျပင္ ႏွလံုးႏွင့္ပတ္သက္ေသာေရာဂါ
မ်ား ျဖစ္ပြားမႈမွ ကာကြယ္ေပးႏိုင္သျဖင့္ သတ္မွတ္ခ်က္အတိုင္း စားသံုးသင့္ေၾကာင္း အေမရိကန္ေဆးသိပၸံပညာ ရွင္မ်ားက အႀကံျပဳထားသည္။ ။

No comments: